CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaĐilas: Izbore održati na jesen, a ne 2. juna

Đilas: Izbore održati na jesen, a ne 2. juna

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da će Skupštini podneti Ustavni zakon kojim se predviđa pomeranje izbora za jesen.

Dodao je da će predlog ovog zakona podneti zajedno sa poslanicima NADA, odnosno Novi DSS i POKS.

-To je onaj zakon iza kojeg je stala cela koalicija Srbija protiv nasilja, koji je poslat prošlog ponedeljka Ani Brnabić. To je pisao pravni tim Srbije protiv nasilja, na čelu sa profesorom Tanasijem Marinkovićem. Mi i dalje stojimo pri tome da je to jedini način da dođemo do fer izbora. Naše je da predložimo rešenje, a kako će se o tome odnositi kolege iz opozicije, ja to ne znam. Jasno je da vlastima to odgovara, kazao je Đilas.

Dodao je da je koalicija Srbija protiv nasilja napravljena za prošle izbore, da su nastavili da funkcionišu i posle izbora i da nije prihvaćen njegov predlog da postoje kao jedan poslanički klub barem do ponovljenih beogradskih izbora.

-Našli smo saveznike u koaliciji NADA, gospodinu Jovanoviću, ljudima iz DSS i POKS, ljudima iz Proglasa i to vam je jedna snažna grupacija koja se iskristisalisala da bi se nešto snažno u ovoj zemlji promenili, naveo je on.

(Foto SPP)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno