CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaDačić: Nećemo uvesti sankcije Rusiji osim ako budemo morali

Dačić: Nećemo uvesti sankcije Rusiji osim ako budemo morali

Srbija se nije pridružila sankcijama Rusiji iz principijelnih razloga, iz ekonomskih razloga kao i zbog zaštite nacionalnih i državnih interesa.

Međutim, ako budu postojali novi momeneti koji se tiču naše pozicije i pritisaka zbog toga, mi smo spremni da razmotrimo nove situacije. Do sada nije bilo razloga za tako nešto, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za tv Hepi.

„Mi principijelno ne podržavamo uvođenje sankcija i principijelno smo osudili kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine. U tom smislu Srbija je glasala za sve rezolucije koje su političkog karaktera u međunarodnim forumima“, rekao je ministar.

Kako je naveo, Srbija ostaje principijalna jer je i sama bila žrtva sankcija.

„Čuli ste šta je predsednik Vučić rekao, da ima nagoveštaja da bi se i Kina našla pod širim merama jer SAD vrši pritisak na evropske zemlje. Kina im je najveći strateški rival. Zamislite još jednu takvu situaciju koju bismo mi morali da istrpimo. Nije to nama ništa novo. Mi nećemo uvoditi sankcije osim ako zbog toga trpimo nepopravljivu štetu. Smatram da sa ovim rukovodstvom nećemo više nikada biti izolovani kao zemlja“, zaključio je ministar Dačić.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno