CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaBrnabić: Pitanje ambasadora u Crnoj Gori ubrzo rešavamo

Brnabić: Pitanje ambasadora u Crnoj Gori ubrzo rešavamo

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da će pitanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori i Crne Gore u Srbiji uskoro biti rešeno.

“Premijer Crne Gore Dritan Abazović je podelio svoja razmišljanja u vezi sa ambasadorom Crne Gore u Srbiji sa mnom i ja sa velikim nestrpljenjem očekujem da, naravno u skladu sa njegovim Ustavnim nadležnostima i dužnostima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočeka novog ambasadora Crne Gore u Srbiji”, karzala je premijerka nakon današnjeg sastanka u Palati Srbija sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Ona je to poručila odgovarajući na pitanja novinara da li su razgovarali o imenima budućih ambasadora Srbije u Crnoj Gori i Crne Gore u Srbiji i da li će to doprineti normalizaciji diplomatskih odnosa i da li je pokrenuto pitanje zadržavanja pojedinih crogorskih poslanika na granici sa Srbijom?

Premijerka je objasnila da će se pitanje ambasadorqa lako rešsiti, jer je Srbija povukla odluku da ambasador Crne Gore u Srbiji bude “persona non grata”, koja je doneta recipročno kada je ambasador Srbije u Crnoj Gori proglašen kao “persona non grata”.

Istakla je da je to vlada Srbije učinila na izričit zahtev i molbu predsenika Vučića.

“Pitanje ambasadora je otvoreno i Srbija je zaista ršena da skloni sa dnevnog reda, tako da očekujem da će se to uskoro rešiti”, rekla je ona.

Što se tiče zadržavanja određenih državljana Crne Gore na graničnom prelazu, prenijerka je rekla da joj je premijer Abazović skrenuo pažnju na to.

“Pogledaću o čemu se radi i nadam se da će se to rešiti. Ja sam danas prvi put čula za takvu stvar”, poručila je premijerka.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno