CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaBocan Harčenko: Uvođenje sankcija Rusiji naškodilo bi ekonomiji i socijalnoj sferi Srbije

Bocan Harčenko: Uvođenje sankcija Rusiji naškodilo bi ekonomiji i socijalnoj sferi Srbije

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da bi uvođenje sankcija Rusiji moglo da naškodi ekonomiji i socijalnoj sferi Srbije.

“Ekonomija Srbije je veoma vezana u pozitivnom smislu sa Rusijom. Svako razume da bi antiruske sankcije dovele do značajne štete za ekonomiju i socijalnu sferu”, kazao je Bocan Harčenko u intervjuu dnevniku Izvestija.

Navodeći razloge zbog kojih smatra da Beograd neće uvesti sankcije Rusiji, ambasador je naveo zvaničan stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića, utisak iz ličnih kontakata sa njim, mišljenje apsolutno velike većine građana Srbije.

Na pitanje koji je sistem međusobnih plaćanja sa Srbijom, naveo je da je Srbija prijateljska zemlja, te da zato način plaćanja ostaje isti. “Istovremeno, u našoj trgovini u celini je postavljen zadatak prelaska na plaćanje u nacionalnim valutama, i ono će se postepeno rešavati”, dodao je Bocan Harčenko.

On je rekao da status Srbije kao kandidata za ulazak u EU “apsolutno nije smetnja za razvoj bilateralnih odnosa”, ukoliko Beograd bude sprovodio politiku koju vodi sada.

“Istovremeno, u Srbiji raste shvatanje da je neophodno aktivnije se odupreti pritiscima Zapada ne samo u ekonomskoj sferi, već i u političkim i međunarodnim poslovima, na međunarodnim platformama”, rekao je ruski ambasador.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno