CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoBiševac: Uradili smo mnogo, a pred nama je još dosta kapitalnih projekata

Biševac: Uradili smo mnogo, a pred nama je još dosta kapitalnih projekata

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je ova godina rekordna po ulaganjima i da je smanjeno kreditno zaduženje ove lokalne samouprave.

On je, govoreći o gradskom budžetu čiji je rebalans danas usvojen, kazao da je kreditno zaduženje smanjeno u odnosu na one koje je ranije planirano i da to pokazuje da su prihodi bili veći od onih koji su planirani.

On je rekao da će sredstva iz kreditne linije biti namenjena za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, asfaltiranje i izgradnju puteva.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsetio je na kapitalne projekte, kao što je izgradnja Kliničko bolničkog centra, za koji je raspisan tender.

-Taj posao vredan je 45 miliona evra, a u njegovo opremanje biće uloženo 30 miliona. Pomenuću i projekat rekonstrukcije škole Desanka Maksimović i fuskulturne sale, u vrednosti od pet miliona evra. Naša je politika politika ulaganja u obrazovanje. Sagledavamo situaciju sa terena, i nastojimo da odgovorimo svim zahtevima i potebama, rekao je Biševac koji je dodao da je rekonstrukcijom škole Bratstvo dobio najmoderniju školu u zemlji i naglasio da se ulaže u poboljšanje uslova i u drugim školama.

– U školi Vuk Kardžić urađena je fasada, a ta će škola od ove godine biti priključena na gradsko grejanje. Problemi sa grejanjem, prelaskom na pelet i izradnjom novih kotlarnica biće rešeni u brojnim školama, rekao je Biševac koji je najavio i izgradnju novog vrtića kod škole Bratstvo i istakao značaj rekonstrukcije puteva Novi Pazar-Raška i Novi Pazar-Tutin.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno