CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoBiševac i Memić na Atletskom stadionu: Novi Pazar je jedan od sportskih...

Biševac i Memić na Atletskom stadionu: Novi Pazar je jedan od sportskih centara

Gradonačelnik Nihat Biševac i ministar turizma i omladine Husein Memić obišli su radove na dogradnji hotela na Atletskom stadionu u Novom Pazaru za koje je resorno ministarstvo opredelilo sredstva u iznosu od 60 miliona dinara.

Ministarstvo turizma i omladine opredelilo je 12 miliona dinara za parterno uređenje i izgradnju mini bazena na Atletskom stadionu.

-Od posebnog je značaja partnerski odnos resornog ministarstva sa Novim Pazarom, na realizaciji svih značajnih infrastrukturnih projekata. Izgradnja Atletskog stadiona, 2017. godine svrstala je Novi Pazar u jedan centara sporta u Srbiji. Pre toga, ceo ovaj potez je bio ledina. Danas, sa svim pratećim objektima Atletski stadion je oaza sporta, navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da se ulaganjem u ovakve objekte omogućavaju ne samo najbolje uslove za profesionalne sportiste, sportske klubove, mlade ljude i rekreativce već se ulaže i u razvoj sportskog turizma.

-U tom domenu Novi Pazar ima sve predispozicije da postane lider u regionu. Ministarstvo turizma i omladine opredelilo je 40 miliona dinara za izgradnju omladinskog centra multifunkcionalne namene, koji će biti izgrađen nedaleko od Atletskog stadiona i prostiraće se na 3.000 metara kvadratnih, kao jedan od najmodernijih i najvećih u zemlji. Na ovaj način, ceo kompleks dobija dodatnu vrednost i novi potencijal na razvoj sportskog turizma, omladinskih i kulturnih manifestacija, navodi se u saopštenju. (Foto grad Novi Pazar)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno