CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaBasol: Novi Pazar će imati posebno mesto u mom srcu

Basol: Novi Pazar će imati posebno mesto u mom srcu

Generalni konzul Turkiye Bašar Basol danas je završio svoj angažman u Novom Pazaru. On se javnosti obratio pismom koje je započeo rečima “dragi naši državljani, dragi prijatelji iz Srbije, draga braćo i sestre.”

-Moj mandat koji sam preuzeo 15. marta 2021. godine ističe danas. Od dana kada sam preuzeo dužnost generalnog konzula, radio sam sa velikim ponosom srećan što mi je pripala čast da budem prvi turski generalni konzul imenovan u Novom Pazaru.
Tokom svog boravka u Novom Pazaru imali smo priliku da se, različitim povodima, sa mnogima od vas upoznamo ili sarađujemo, navodi se u pismu.

– Zajedno sa našim kolegama u Generalnom konzulatu pobrinuli smo se da uspostavimo kontakt sa svakom tačkom područja koje pokrivamo, a koje obuhvata i jug Srbije i da odgovorimo na svaki zahtev koji nam je stigao. Trudili smo se da vrata našeg Generalnog konzulata i svi kanali komunikacije budu uvek otvoreni. Trudili smo se da damo doprinos razvoju Sandžaka koji vidimo kao most prijateljstva između nas i Srbije i na taj način damo doprinos povećanju prosperiteta naše braće u Sandžaku, napisao je Basol.

-Kada pogledamo unazad vidimo da smo shodno svojim mogućnostima mnogo toga postigli. Kao Generalni konzulat naporno smo radili da, pod vođstvom našeg uvaženog ambasadora, na lokalnom nivou damo doprinos daljem razvoju odnosa između Turske i Srbije koji su na istorijskom maksimumu obuhvatajući sve segmente srbijanskog društva.
Velika je čast za svakog turskog diplomatu, kao i velika odgovornost, biti na službi u prijateljskoj Srbiji, u Sandžaku koji je uvek imao posebno mesto u našim srcima. Odlazim iz Novog Pazara veoma srećan što sam doživeo ovu privilegiju. Novi Pazar će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Hvala vam na ljubaznosti i prijateljstvu koje ste mi ukazali. Vama, vašim porodicama i vašim najmilijima želim zdravlje, sreću i blagostanje. Allahimanet, zbogom, napisao je dosadašnji generalni konzul Turkiye u Novom Pazaru Bašar Basol.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno