CodeArt Studio
NaslovnaIstaknuto(VIDEO) Rijeke koje teku tamo gdje hoće

(VIDEO) Rijeke koje teku tamo gdje hoće

U OŠ Rifat Burdžović Tršo u Novom Pazaru održana je promocija zbirke pesama “Rijeke koje teku tamo gdje hoće“, autorke Adne Demić, učenice četvrtog razreda ove škole.

Urednik zbirke pesama, Bratislav Golić iz Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća“, kazao je da je Adna prvi pisac iz ove škole.

Foto Infolid

-Ona je jedini i najmlađi pisac iz ove škole i zato danas ispisujemo stranice istorije, rekao je Golić koji je direktoru OŠ Rifat Burdžović Tršo, Nusretu Zukoviću, kao i nastavnicima i učiteljicama, dodelio priznanja za izuzetni doprinos afirmaciji mladih pisaca.

Adnina učiteljica, Fata Ajdinović, koja je među najzaslužnijima što je ova zbirka ugledala svetlost dana, kazala je da se ispod površine pesama njene učenice neprestano provlače poruke i pouke o detinjstvu.

Foto Infolid

-Adnina zapažanja su nenametljiva i veoma kreativna. Način na koji ih ona manifestuje kroz sve pesme će zadiviti sve čitaoce ove knjige. Ona je povučena i tiha, nekako drugačija i veoma razborita. Imala je veliko predznanje kada sam je upoznala 2019. godine, kazala je ona.

Direktor ove škole, Nusret Zuković, kazao je da je pisanje Adne Demić izazov za drugu decu ali i za prosvetne radnike.

Foto Infolid

-Koliko će deca uspeti, mnogo zavisi od nas prosvetnih radnika. Adna je primer uspešnog učenika. Zahvaljujem se đacima i kolegama jer smo ove godine na gradskim, okružnim i republičkim takmičenjima osvojili više prvih, drugih i trećih mesta, rekao je Zuković.

Nastavnik Ersan Nuhović kazao je da je objavljivanje ove zbirke pesama važno iz više razloga.

Foto Infolid

-Prvi je emotivni, individualni i lični jer ova promocija motiviše našu Adnu da čita, piše i bude uspešna i u nastavku školovanja, ali i druge učenike da ostvare ovakav ili sličan uspeh. Drugi se nalazi u okviru obrazovno-pedagoških aspekata. Ovo je doba informaciono-tehnoloških otkrića i veoma je važno da se vratimo knjizi, kazao je on.

Foto Infolid

Autorka zbirke pesama “Rijeke koje teku tamo gdje hoće”, Adna Demić, kazala je da je ljubav prema poeziji osetila u ranom detinjstvu.

-U svojim pesmama pišem o igračkama ali i o svemu onome o čemu deca sanjaju. Zahvalna sam svima koji su mi pomogli da objavim svoju prvu knjigu i onima koji su došli da me podrže, rekla je ona.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno