CodeArt Studio
NaslovnaKulturaU MMC u Novom Pazaru izložba slika Demira Kijevčanina

U MMC u Novom Pazaru izložba slika Demira Kijevčanina

U Galeriji MMC u Novom Pazaru otvorena je izložba slika mladog slikara Demira Kijevčanina. Umetnik se predstavio ciklusom od 11 slika inspirisanih urbanom arhitekturom njegovog rodnog grada predstavljenu na realistički način, dosledno, smireno i stameno.

Izložbu je otvorila urednica programa Galerije MMC, Amra Hodžić Jejna koja je rekla da se posmatranjem ovih slika mogu doživeti najupečatljivije vizuelne reprezentacije Novog Pazara.

-Odsustvo figuracije daje poseban mir slikama. Kao da je vreme stalo. Međutim, taj mir daje posebnu dimenziju radovima, distancira nas od gradske užurbanosti i uvodi u poseban, skoro nadrealan svet Demirovog slikarstva, rekla je ona.

Foto Galerija MMC

Do sada je imao dve samostalne i učestvovao je na četiri kolektivne izložbe. Učestvovao je u radu nekoliko likovnih kolonija, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Izložba će biti otvorena do 7. marta.

Demir Kijevčanin rođen je 1993. godine u Novom Pazaru. Osnovne i master studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti, na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno