CodeArt Studio
NaslovnaKulturaOtvoren konkurs za "Glas Zemana", prijave do 10. jula

Otvoren konkurs za “Glas Zemana”, prijave do 10. jula

World Music Fest Zeman, koji se održava u Novom Pazaru, i ove godine raspisuje konkurs za učesnike takmičenja ”Glas Zemana”.

-Upravo ovo takmičenje do sada je okupljalo desetine izvođača iz cele regije, koji su, osim nastupanja na festivalu, imali priliku da upoznaju muzičare iz celog sveta i postanu deo internacionalne umetničke mreže, navodi se u soapštenju “Zemana.”

Organizatori pozivaju sve zainteresovane izvođače da pošalju video snimak ličnog izvođenja zajedno sa osnovnim informacijama na adresu glaszemana@gmail.com najkasnije do 10. jula 2022. godine.

-Pesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom maniru, uključujući i autorska dela napisana u duhu tradicionalne muzike Balkana. Ukoliko se kandidat prijavljuje na konkurs sa autorskom kompozicijom, delo se prijavljuje sa postojećim aranžmanom, navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da će stručni žiri, sačinjen od akademskih muzičara, odabrati osam najboljih izvođača koji će se predstaviti uživo na festivalu.

Pobednike očekuju novčane nagrade u iznosu od 500, 300 i 200 eura.

Ovaj festival biće održan od 28. do 30. jula.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno