CodeArt Studio
NaslovnaKulturaMelida Rebronja dobitnica nagrade "Amir Dautović"

Melida Rebronja dobitnica nagrade “Amir Dautović”

Komisija za nagradu Kulturnog centra „Amir Dautović“ 2023. godine, čiji je predsednik Remzo Destović, donela je odluku da ovogodišnji laureat bude Melida Rebronja, profesor bosanskog i srpskog jezika, iz Novog Pazara.

Prisutni su se saglasili da bi ove godine nagradu trebalo da dobije neko iz oblasti prosvete, s obzirom na to da nastavnici daju značajan i permanentan doprinos afirmaciji bošnjačke kulture i bosanskog jezika u okviru nastave na bosanskom jeziku, pritom ne umanjujući značaj univerzalnih ljudskih vrednosti i delovanja na tom putu.

Melida Rebronja, rođena u Sjenici 1968. godine, diplomirala je na Univerzitetu u Prištini, odsek Jugoslovenska književnost i srpsko-hrvatski jezik.

Još kao student radila je u osnovnim i srednjim školama u Vučitrnu i Prištini, a nakon studija u osnovnim školama u Novom Pazaru „Bratstvo“ i „Desanka Maksimović“, te neko vreme kao novinar u RTV ,,Novi Pazar”.

Stalno zaposlenje dobija u novopazarskoj Gimnaziji, 2006. godine, gde i danas radi kao profesor bosanskog i srpskog jezika i književnosti.

Svečana dodela nagrade biće održana 20. februara 2023, u foajeu koncertne dvorane KC-a, u 19 sati. (Foto KC Novi Pazar)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno