CodeArt Studio
NaslovnaKosmetVučić u Briselu: Dijalog je u ćorsokaku

Vučić u Briselu: Dijalog je u ćorsokaku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je nakon današnje runde dijaloga potpuno jasno da Priština ne želi da ispuni svoju obavezu i formira ZSO i da se sada dijalog nalazi u velikom ćorsokaku.

„Danas smo došli do zida“, naglasio je on u izjavi novinara posle završetak runde dijaloga u Briselu na visokom nivou.

Istakao je da je bilo jasno od trenutka kada je predstavljen nacrt statuta ZSO, jer su predstavnici Prištine pokušavali da unize žene koje su to činile na veoma profesionalni način.

„Njihove reakcije su bile da nije prihvatljivo jer nije u skladu sa njihovim ustavom, da neće RS, iako je sve urađeno u skladu sa sporazumima iz 2015. i 2013.“, kazao je Vučić.

Rekao je da u nacrtu nema nijedne tačke koja nije dogovorena ili potpisana.

EU dala predlog za prevazilaženje situacije posle izbora, Vučić prihvatio, Kurti odbio

Vučić je preneo i da se na sastanku razgovaralo o trenutnoj situaciji posle, kako istakao, sramnih i nelegitimnih izbora na severu Kosova, na koje je izašlo ukupno 3,4 odsto glasača, a samo 0,02 odsto Srba.

“Razgovarali smo kako da se prevaziđe situacija, jer je reč o poptunoj delegitimisanosti onih koji su izabrani. EU je izašla sa svojim predlogom, ja sam ga prihvatio, Priština je odbila i taj predlog. Ja sam smatrao da je veoma važno da prevaziđemo situaciju, da čuvamo mir i stabilnost i da nastavimo da razgovaramo”, rekao je Vučić.

Izrazio je nadu da će do naredne runde dijaloga, 11, 18. ili posle 20. maja, biti reakcije nekih drugih, koji bi mogli da utiču na promenu stavova Prištine.

“U protivnom, plašim se da smo svi u velikom ćorsokaku. Nisam optimista, ali mogu da obećam u ime Srbije da ćemo dati sve da sačuvamo mir i stabilnost”, rekao je Vučić.

Ukazao je da se od početka znalo da je, o čemu god da se govori, uvek u pitanju – ZSO.

“Srbi su ispunili sve svoje obaveze, a da nisu dobili jedinu obavezu Prištine – ZSO. A, da kažete da nećete nikada da prihvatite da srpske opštine mogu da grade puteve… A, šta da rade? Ili da imaju pokretnu ili nepokretnu imovinu… A, šta hoćete, da kupuju žvakaće gume i prodaju gumene bonbone? Nema to baš mnogo smisla”, poručio je Vučić.

Dodao je da se nada da će razgovori biti nastavljeni, uprkos činjenici da se došlo do zida.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno