CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoVučić: Čečeni i Čerkezi opserviraju sever KIM

Vučić: Čečeni i Čerkezi opserviraju sever KIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su pojačane sve vrste obaveštajnih aktivnosti na severu KiM.

„Na vreme smo obavestili lica koja se nalaze na listi za likvidaciju prištinskog režima, koju su pojedine spoljne službe odobrile. Ustanovili smo čudna kretanja nekih lica. Na severu KiM boravila je grupa Čerkeza i Čečena sa dva cilja, a jedna je opservacija na severu, i dodatno vrbovanje Albanaca za sukob u Ukrajini“, naglasio je on.

Vučić je kazao da se radi o licima povezanih sa poznatim protivnicima čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

-Oni su se, 3.avgusta, u Zubinom Potoku sastali sa jednim turskim državljaninom, i na severu su proveravali spremnost Srba za suprostavljanje vlastima u Prištini, kako bi mogli da dostave te podatke, kako bi se neutralisale oružane grupe Srba. Došli su automobilom marke mercedes, Novopazarskih registarskih oznaka, rekao je on.

Vučić je preneo da je irski deo komande Kfora sprečio dolazak kosovske policije u NATO baze posebno na sever, dodajući da bi to bilo svakako protivno svim sporazumima.

„Tamo su da bi zaštitili srpsko stanovništvo od divljanja albanske policije, a ne Srba od Srba. Molimo da rade što im je mandat“, poručio je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su predstavnici Srba sa KiM dali odrešene ruke državnom rukovodstvu da u narednih 10 dana nastavi da traži kompromisno rešenje, koje će oni podržati, kao i da će napustiti prištinske institucije na KiM, ukoliko se progon Srba ne okonča.

“Sastanak sa Srbima je bio kratak i operativan. Pređen je Rubikon, i danas znamo da čak i da se, nekim čudom, dogodi kompromis do 1.septembra, onda će biti neki problem do 31.oktobra, ili do 30.novembra, ili do 31.decembra… Problemi za Srbe neće prestati da postoje, jer jedino što žele je da ukinu srpsku državu i postojanje Srba na KiM, šta god da pričaju”, rekao je Vučić.

Srbi sa KiM su, kaže, podržali državno rukovodstvo Srbije da u narednih 10 dana na svaki način traga za kompromisno rešenje, dali odrešene ruke i da će, sve što mi prihvatimo kao kompromis, i oni prihvatiti.

Stavili su crvene linije, dodao je Vučić, ne želeći da precizira o čemu je reč.

“Tražili su garancije da neće doživeti pogrom, kao Srbi sa nekih drugih teritorija bivše Jugoslavije, i za to su od mene dobili apsolutno sve garancije. Nije mi važna moja politička karijera, niti bilo šta, proterivanje Srba se neće dogoditi. To je moja poruka svima, koji živve ovde, i svima u svetu”, naglasio je predsednik Srbije.

Dodao je da je svestan, da postoje “uvek isti lažovi”, koji će da kaže da time što poručuje da neće biti pogroma Srba, on nekome preti, jer je, primećuje, valjda normalno da Srbi dožive progon…

“Srbi su me obavestili i da će, ukoliko se ne prekine sa progonom Srba, u narednih mesec dana doći do napuštanja svih institucija Prištine. Prv oće učiniti političari, a do kraja septembra i policajci, sudije, tužioci… “, preneo je Vučić.

Onda će doći do potpune razgradnje briselskog poretka, ustanovljenog Briselskim sporazumom.

“Pošto niko neće ZSO da formira, Srbi neće da budu više taoci bilo čiji, Preduzeće mere da sačuvaju sebe, narod i svoju državu Srbiju. I bez stida im u lice to kažem – u skladu sa međunarodnim normama, Poveljom UN, Rezolucijom 12 44 SB UN – svoju državu Srbiju”, rekao je Vučić i ponovio da će u tome Srbi sa KiM imati punu podršku države Srbije.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno