CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoVozači kamiona od juče čekaju na Brnjaku, Carini Kosova pao sistem

Vozači kamiona od juče čekaju na Brnjaku, Carini Kosova pao sistem

Na prelazu Brnjak Carina Kosova nedeljama ima problem sa sistemom zbog čega se redovno formiraju kilometarske kolone kamiona koji čekaju da nastave putovanje ka krajnjem odredištu. Od sinoć na ovom prelazu dvadesetak kamiona stoji u koloni i pitanje je da li će danas uopšte nastaviti svoje putovanje.

Ukoliko se to i dogodi onda će Kosovska policija pod pratnjom sprovesti kamione do terminala u Južnoj Mitrovici gde će carina odraditi ono što se inače radi na prelazu.

-Prošle nedelje se ovo isto dogodilo. Stajao sam ovde 30 sati, a onda smo ujutru pod pratnjom policije otišli do Južne Mitrovice gde smo završili papire. Dakle, ono što je trebalo da završimo na prelazu, završili smo u Južnoj Mitrovici i onda su nam rekli da možemo da nastavimo putovanje za Albaniju, kazao je za Infolid jedan od vozača kamiona koji od sinoć čeka na prelazu Brnjak.

On kaže da je temperatura visoka i da je nehumano satima stajati u mestu.

-Trpimo zbog tuđe neodgovornosti i loše organizacije rada. Pržimo se ovde umesto da idemo da završavamo svoj posao, kaže on.

U Carini Kosova nezvanično nam je rečeno da problem sa sistemom postoji već dve nedelje.

-Angažovali smo IT stručnjake, oni danima pokušavaju da reše taj problem. Našli smo alternativni način pa kamione sprovodimo do Mitrovice i tamo na terminalu završavamo posao. Razumemo ljutnju šofera ali tako se mora, kazao je za Infolid jedan od carinika.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno