CodeArt Studio
NaslovnaKosmetRakić: Svečlja neće uspeti da lažima pretvori sever u mesto sukoba 

Rakić: Svečlja neće uspeti da lažima pretvori sever u mesto sukoba 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je paradoksalno da o vladavini prava govori kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja koji, bez ijednog zakonskog osnova, šalje na goloruk i miran narod do zuba naoružane specijalne jedinice i poručio mu da svojim lažima i mržnjom neće uspeti u nameri da sever pretvori u mesto sukoba. 

“Nastojanje ministra unutrašnjih poslova Prištine Dželjalja Svečlje da skrene pažnju javnosti sa neispunjenih obećanja koje je njegova stranka davala u kampanji, obija se po pravilu preko leđa srpskog naroda. Zato je u prethodnom periodu dao sijaset izjava u kojima bez ijednog dokaza napada potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića. Svaki od tih napada obiluje neistinama, ali i očiglednom antisrpskom retorikom”, naveo je Rakić u saopštenju.

Rakić je naglasio da Svečlja bez ijednog zakonskog osnova šalje na goloruk i miran narod do zuba naoružane specijalne jedinice koji prebijaju građane, pucaju na njih iz vatrenog oružja, uništavaju privatnu imovinu.

“Nijedna laž protiv gospodina Radoičića koju ste izgovorili gospodine Svečlja neće umanjiti vašu odgovornost za podizanje tenzija i ugrožavavanje mira, niti da ste albanskom narodu obećavali bolji život, a servirali mu stotine problema, počev od manjih plata, 15 odsto inflacije, neodobravanja vizne liberalizacije, uništenog obrazovnog, socijalnog i zdravstvenog sistema, nepostojanje stranih investicija, neotvaranje radnih mesta”, naveo je Rakić. 

Predsednik Srpske liste je ocenio da je licemerno da Svečlja ili bilo ko iz Prištine govori obespravljenom srpskom narodu o vladavini prava. 

“Onom istom narodu koji do danas nije dočekao da se odgovorni za napade na njega i Srpsku pravoslavnu crkvu kazne. Cinično je da o poštovanju zakona govori bilo koji predstavnik Prišine, koji kaže da nikada neće primeniti odluku Ustavnog suda i vratiti manastiru Visoki Dečani zemlju, koji se hvale da nikada neće formirati Zajednicu srpskih opština iako je to obaveza međunarodnog karaktera, koji nije učionio ništa da spreči napade na povratnike i stvori bezbedonosne uslove za povratak prognanih ili koji Srbe procesuiraju i gone bez ijednog dokaza”, naveo je Rakić.

Rakić je Svečlji poručio da ostavi po strani “lažnu brigu” o Srbima, ali i o Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima, jer njegove izjave deluju žalosno u susretu sa realnošću koja postoji na ovim prostorima. 

“To što je za vas svaki Srbin kriminalac a sever El Dorado, jasno govori da ste ispunjeni mržnjom i željom da sever pretvorite u mesto sukoba. To vam neće poći za rukom jer to neće dozvoliti ni Srbi a ni Albanci, jer neće pristati da stradaju kako biste vi sticali jeftine političke poene”, zaključio je Rakić.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno