CodeArt Studio
NaslovnaKosmetPetković: Kurti da ne tumači šta je interes Srba

Petković: Kurti da ne tumači šta je interes Srba

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković rekao je da vrhunac licemerja i cinizma predstavljaju poruke Aljbina Kurtija da Zajednica srpskih opština nije u interesu srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije i da je Kurti poslednji koji treba da tumači šta je u interesu Srba.

-Da li je u interesu srpskog naroda na KiM više od 200 etnički motivisanih incidenata, skrnavljenje srpskih grobova i crkava, institucionalno nasilje, jednostrani potezi vlasti u Prištini kojma je cilj destabilizacija prilika na terenu i izazivanje nove krize? Svega ovoga ne bi bilo da je formirana Zajednica srpskih opština i to onako kako je dogovoreno Prvim briselskim sporazumom. Umesto učestalih kriza, danas bismo na prostoru KiM imali mnogo stabilniju političko-bezbednosnu situaciju, a Srbi i južno i severno od Ibra bi uživali svoja puna prava u ključnim oblastima života, navodi Petković u saopštenju.

On kaže da bi Kurtiju bilo bolje da ispuni svoju preuzetu obavezu i formira ZSO sa svim izvršnim ovlašćenjima i nadležnostima koje joj pripadaju.

-Zajednica srpskih opština čuva ostanak i opstanak srpskog naroda u pokrajini i u tome leži glavni razlog zbog koga Kurti odbija da je formira ZSO – jer ne želi Srbe na KiM. Upravo zbog toga i pribegava jednostranim i protivpravnim akcijama kojima želi da oduzima srpska lična dokumenta i registarske oznake sa imenima srpskih gradova, želeći na taj način da izazove nove sukobe i Srbe i srpsko postojanje potpuno ukine na KiM, sa posebnom opsesijom da zbriše sa mape sever Kosova i Metohije, naveo je Petković koji je Kurtiju poručio da mu takav scenario neće poći za rukom.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno