CodeArt Studio
NaslovnaKosmetKURTIJEVA RAMPA Petkoviću i danas zabranjeno da uđe na Kosovo

KURTIJEVA RAMPA Petkoviću i danas zabranjeno da uđe na Kosovo

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da mu je danas ponovo, drugi put za dva dana, zabranjen ulazak na KiM i to, kako ističe, bez objašnjanja. Petković tvrdi da je posetu “uredno i na vreme najavio”.

Petković je pozvao vlasti u Prištini i EU “da se urazume ako misle da sa Beogradom nastave razgovor u Briselu”.

Ipak je poručio da je Beograd spreman da razgovara i da ide u pravcu kompromisnog rešenja, ali da je “kap koja je prelila prepunu času” da Beograd “neko ponižava” i na ovakav način brutalno krši sve sporazume.

“Jutros mi je Aljbin Kurti zabranio ulazak na prostor KiM nakon što je to isto učinio juče. Mi odavno u Beogradu nemamo više nikakve dileme šta radi Kurti i kako se ponaša. To njegovo protivpravno, bahato i šibicarsko ponašanje nas apsolutno više ne iznanađuje”, rekao je Petković za Pink sa prelaza Končulj.

On je dodao da je njegov današnji dolazak na Končulj poruka međunarodnoj zajednici koja je, kako je ocenio, “očigledno nevešta ili se tako pravi kada je Priština u pitanju, i kada gleda kroz prste Aljbinu Kurtiju i Prištini koji svakog dana krše sporazume koje smo postigli u Briselu, uključujući sporazum o zvaničnoj poseti”.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno