CodeArt Studio
NaslovnaKosmetKurtija brine nova eskalacija, Petković upozorava na jednostrane akcije Prištine

Kurtija brine nova eskalacija, Petković upozorava na jednostrane akcije Prištine

Premijer Kosova Aljbin Kurti kaže da je zabrinut zbog potencijalne nove eskalacije situacije na severu Kosova i Metohije. On je kazao da za to treba okriviti Beograd.

-Ono što nas sada brine, više od deeskalacije, jeste potencijal ponovne eskalacije. Ako do toga dođe onda je adresa, kao što je poznato, zvanični Beograd, rekao je Kurti.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da ovakve poruke Aljbina Kurtija nisu ništa drugo nego stvaranje alibija za nove jednostrane akcije Prištine, usmerene protiv srpskog naroda u pokrajini.

-Odlično je svima poznato da jedini koji izaziva tenzije, sukobe i nasilne akcije na severu Kosova i Metohije jeste Aljbin Kurti, preko svojih parapolicijskih falangi i zato se njegove reči ne mogu protumačiti drugačije, nego kao nove zlokobne pretnje Srbima na severu KiM, upozorio je Petković koji je istakao i da će zbog toga za svaku eventualnu akciju protiv srpskog naroda na severu i mira na ovim prostorima, Kurti biti direktno odgovoran. 

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno