CodeArt Studio
NaslovnaKosmetKurti: Nema vraćanja na ilegalne tablice

Kurti: Nema vraćanja na ilegalne tablice

Kosovski premijer Aljbin Kurti, posle gotovo nedelju dana od poslednjeg susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, kaže da KS tablice nisu neophodne i da se one ne mogu vratiti u promet.

Kurti je rekao da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, potpisavši sporazum iz 2016. godine, prihvatio da su te registarske tablice „nelegalne“ i da je mogućnost registracije sa njima privremena do 2021. godine.

-U sporazumu iz 2016. godine i sam predsednik Srbije, kao njegov potpisnik, priznao je da su ove tablice nelegalne, kao i da je mogućnost registracije na KS tablice privremena do septembra 2021. godine, oni koji su prepravljali automobile. u periodu januar 2017-januar 2018. godine i oni su to znali i shodno tome od septembra 2021. godine bez ijednog incidenta su ove registarske tablice preinačili sa KS u RKS. Nema potrebe za KS tablicama i one se više ne mogu puštati u promet, rekao je Kurti.

Istovremeno, optužio je srpsku stranu da „eskalira retoriku i da podriva nacionalnu i regionalnu bezbednost“.

-Duboko sam uveren da srpska strana nepotrebno i potpuno veštački eskalira retoriku i delovanje u oblasti bezbednosti, što zajedno sa stalnim pretnjama građanima Kosova, kao takvo predstavlja direktno narušavanje kako nacionalne bezbednosti, tako i regiona uopšte. Mislim da ove pretnje imaju za cilj da nepravedno stvore superiornost u pregovorima preteći EU, SAD ili Ujedinjenom Kraljevstvu tenzijama u budućnosti, rekao je on.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno