CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoKosovska policija pokušala da uruči poziv za saslušanje Goranu Rakiću i njegovim...

Kosovska policija pokušala da uruči poziv za saslušanje Goranu Rakiću i njegovim saradnicima

Srpska lista, stranka sa Kosova, obavestila je javnost da su tačni navodi pojeidnih medija da je Kosovska policija pokušala da uruči pozive za saslušanje funkcionerima ove partije Goranu Rakiću, Igoru Simiću i Slavku Simiću, koji su osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka Kosova.

-U ovom trenutku možemo da potvrdimo informaciju da su pozivi upućeni i  predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih i da oni te pozive nisu primili. U ime Srpske liste ostajemo pri stavu da se nijedan od lica sa tog spiska, pa i naši članovi neće odazvati tom pozivu jer je u pitanju čist politički progon koji ima za cilj progon našeg naroda sa ovih prostora, kao i da će u slučaju hapšenja bilo kog čoveka sa tog spiska uslediti protesti svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima pa čak i sprovođenje građanske neposlušnosti, navodi se u saopštenju ove stranke.

Srpska lista je navela i to da je “srpski narod jedinstveniji nego ikada i da niko od lica sa spiska koji su napravili u Prištini nije primio poziv.”

O postojanju spiska, na kojem se navodno nalaze 72 osobe srpske nacionalnosti i koje Priština planira da hapsi, javnost je u aprilu izvestio predsednik Srpske liste Goran Rakić. On je tada rekao da su osobe sa tog spiska prisustvovave protestima u blizini Jarinja i Brnjaka “i da im se Priština zbog toga sada sveti.”

I Kosovska policija nedavno je potvrdila da takav spisak postoji i da se na njemu nalaze osobe koje “treba saslušati.”

Inače, Goran Rakić u Vladi Kosova je ministar za zajednice i povratak, dok su Slavko i Igor Simić poslanici u tamošnjem Parlamentu.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno