CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoGradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić posetila Riznicu i Literu

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić posetila Riznicu i Literu

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić posetila je danas redakciju portala Riznica i Medijsko kulturno udruženje „Litera“ u ovom mestu kako bi se informisala o njihovom radu.

Šubarić se interesovala o načinu i uslovima rada obe organizacije.

-Riznica je počela sa radom 2020. godine. Portal je pokrenut u cilju promocije zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti usled dnevnopolitičkih tema, kaže urednik i vlasnik portala Riznica Ivan Miljković.

Kako je pojasnio, od osnivanja do danas na portalu je objavljeno više od tri i po hiljade vesti, realizovan veliki broj intervjua i reportaža kao i audio i video sadržaja.

-Za kratko vreme postali smo vidljivi i prepoznatljivi na društvenim mrežama ali i citirani od strane drugih medija što nama mnogo znači i govori da smo na pravom putu i da radimo dobru stvar za našu zajednicu, rekao je Miljković.   

Medijsko kulturno udruženje „Litera“ postoji četiri godine. Osim što se bavi slikanjem i ukrašavanjem predmeta dekupaž tehnikom, predsednica udruženja Radmila Miljković naglašava da je posebno ponosna na video produkciju koju razvijaju u okviru „Litere“.  

Foto Riznica

-Iza sebe imamo tri uspešno realizovana serijala emisija za decu  „Hajde da se igramo“, „Hajde da se igramo i recikliramo“ ,“Đaci prirodnjaci“ koja su emitovana na svim srpskim televizijama na Kosovu i Metohiji. U pripremi je i serijal u okviru kojeg ćemo predstaviti bogatstvo naše nematerijalne kulturne baštine koji smo nazvali „Kosovske niti, rekla je Radmila Miljković.  

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić naglasila je da je poseta ovim medijskim udruženjima ostvarena kako bi se bliže upoznala sa načinom i uslovima rada medija i nevladinih organizacija na teritoriji ove lokalne samouprave. (Izvor Riznica)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno