CodeArt Studio
NaslovnaKosmetFon Kramon: Kosovo napredovalo u reformama

Fon Kramon: Kosovo napredovalo u reformama

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon podnela je izveštaj o Kosovu Odboru EP i naglasila da on može poslužiti kao važno sredstvo za predstavljanje posvećenosti Evropskog parlamenta integraciji Kosova u EU, ali i da pruži smernice o tome kako se standardi EU mogu primeniti, objavljeno je na sajtu Evropskog parlamenta.

“Izveštaj je samo u stanju da zagrebe površinu složenih društvenih i političkih aspekata Kosova i odnosa EU i Kosova”, naglasila je fon Kramon.

Kako je dodala Kosovo je napredovalo u reformama, ali EU nije ispunila obećanje dato Kosovu o liberalizaciji viznog režima.

“Kosovo je kontinuirano dokazivalo svoju posvećenost napredovanju u reformama vezanim za EU ​​i pozicioniralo se kao veoma pouzdan partner, duboko usidren u evropskom i transatlantskom savezu. Nažalost, Evropska unija nije uspela da ispuni obećanje da će građanima Kosova obezbediti davno zakasnelo putovanje bez viza. Zaista se nadam da će ovo biti poslednji izveštaj koji pominje ovaj neuspeh”, navela je on.

Fon Kramon je pozvala Francusku i Holandiju da promene mišljenje i usvoje odluku o vizama za građane Kosova.

“Što se tiče Saveta, iu tom kontekstu želim da se obratim direktno Francuskoj i Holandiji, vreme je da se usvoji odluka o liberalizaciji viznog režima”, rekla je fon Kramon.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno