CodeArt Studio
NaslovnaKosmetAlbanci sa juga Srbije ljuti na Kurtija

Albanci sa juga Srbije ljuti na Kurtija

Predsednik Albanske demokratske partije Ragmi Mustafa kaže da odluka Kurtijeve vlade o reciprocitetu prema Srbiji, u pogledu ličnih karata, u velikoj meri šteti Albancima Preševa, Bujanovca i Medveđe. On je dodao da će uvedene mere više štetiti Albancima iz Srbije nego Srbima.

– Reciprotet koji je Kurti uveo je na štetu Albanaca i vrlo malo se radi na štetu Srba, jer oni ionako ne prolaze kroz Kosovo. Ovo neće štetiti Srbiji sa 6-7 miliona stanovnika, kao što šteti Albancima sa 70.000. Naročito u ovo vreme, koje prati naše sunarodnike koji dolaze tokom leta, imamo mnogo rodbinskih veza sa Albancima u Gnjilanu, Prištini i Kosovu Polju. Ovo će onemogućiti da brat ide bratu, sestra sestri i prijatelj prijatelju. Reciprocitet u ličnim kartama je prepreka za Albance iz “Preševske doline”, posebno sada u letnjoj sezoni kada većina njih godišnji odmor provodi u Albaniji, rekao je Mustafa.

On je dodao da su pre donošenja odluka prethodne vlade konsultovale Albance sa juga Srbije, a da Kurti to ne radi.

– Prethodno je Kurtijeva vlada trebalo da prihvati da se svim Albancima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi daju lične karte Republike Kosovo, jer su im one preko potrebne, kazao je on.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno