CodeArt Studio
NaslovnaIstaknuto(FOTO) Otvoren najmoderniji atletski tunel u regionu

(FOTO) Otvoren najmoderniji atletski tunel u regionu

U Novom Pazaru na Atletskom stadionu zvanično je otvoren najmoderniji atletski tunel u regionu. Ovo je, kako je naglašeno prilikom otvaranja, značajan infrastrukturni iskorak koji je veoma značajan svim sportistima. 

Ovaj velelepni sportski kompleks, čija kvadratura prelazi 1.000 kvadrata, obuhvata sve potrebne sadržaje, uključujući svlačionice i trenažni deo od 840 kvadrata.

Najimpresivniji deo ovog objekta je staza dugačka 70 metara, presvučena vrhunskom EPDM podlogom- tartanom, koja će pružiti idealne uslove za atletičare tokom njihovih priprema.

Foto Ustanova za sport Novi Pazar

-Ovaj tunel neće samo služiti kao mesto za trčanje, već će imati i poseban segment za skok u dalj, kao i prostor opremljen specijalnim elementima i rekvizitima kako bi sportisti imali adekvatne uslove za trenažni proces, kažu u Ustanovi za sport u Novom Pazaru. 

Svečanom otvaranju prisustvovali su direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bisevac, predsednica Sportskog saveza Amela Terzić, atletski selektor Edin Zuković, atletski reprezentacije Elzan Bibić i Teodora Simović, predstavnici Atletskog kluba Novi Pazar i drugi ugledni gosti.

Foto Ustanova za sport Novi Pazar

Prethodno je na Atletskom stadionu u Novom Pazaru postavljena nova veštačka trava duž postojeće tartan staze, što je sportistima omogućilo da kombinuju podloge shodno atletskim disciplinama.

– Ova modernizacija posebno će koristiti talentovanim atletičarima kluba, a planira se i dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu za bolje uslove treninga. Pored toga, projekat dogradnje sportskog hotela sa ukupno 23 apartmana doprineće napretku sportskog kompleksa, nudeći i prostor opremljen specijalizovanim sadržajima za oporavak i rehabilitaciju sportista. Takođe, izgradnja novog otvorenog bazena na platou hotela dodatno će obogatiti ponudu, kazali su u Ustanovi za sport u Novom Pazaru.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno