CodeArt Studio
NaslovnaHronikaZa smrt Ernada Bakana vozač automobila dobio 17 meseci zatvora

Za smrt Ernada Bakana vozač automobila dobio 17 meseci zatvora

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Ivana M. (22) iz tog grada na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je u martu 2019. godine na pešačkom prelazu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19).

On je proglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Pored toga, izrečena mu je i mera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od pet godina.

U pitanju je prvostepena presuda na koju tužilac i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe.

Otac preminulog mladića Mirsat Bakan izjavio je radiju Sto plus da je porodica nezadovoljna visinom kazne.

-Čitava Srbija je videla snimak kojom brzinom i koliko bahato je vozio i udario mog sina na pešačkom prelazu. Ovom presudom nikako nije zadovoljena pravda, ostaje nam nada samo da će viša sudska instanca ispraviti ovu grešku i izreći adekvatnu kaznu, kratko je rekao on.

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije, Husein Memić, rekao je da ova presuda potvrđuje da su u pravosuđu potrebne korenite promene.

-Ubiješ dete na pešačkom prelazu, ugasiš jedan mlad život i za to dobiješ sramnu presudu. Svi mi smo bili zgroženi kada smo videli snimak. Svedočili smo da je bahatošću pojedinca ubijen divan mladić, pred kojim su tek bili i život i karijera. Svi smo svedoci borbe porodice Bakan za istinu i pravdu, kazao je Memić.

-Ovo je bruka za pravosuđe i pokazatelj da su u pravosudju potrebne korenite promene! Još jedan pokazatelj da ni ljudski život nije svetinja, dodao je on.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno