CodeArt Studio
NaslovnaHronikaVozač osuđen na dve godine zbog udaranja majke i deteta

Vozač osuđen na dve godine zbog udaranja majke i deteta

Osnovni sud u Novom Pazaru pravosnažno je osudio Semira Ejupovića (27) na dve godine zatvora zbog toga što je u februaru 2020. godine automobilom udario Mersalu Redžović (27), koja je od zadobijenih povreda preminula.

On je proglašen krivim za izvršenje teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, a presudom mu je izrečena i trogodišnja zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Pored toga, moraće da plati oko 400.000 dinara na ime troškova vođenja postupka.

Presudu Osnovnog suda potvrdio je i Apelacioni sud u Kragujevcu, odbivši žalbe Osnovnog tužilaštva i branioca okrivljenog, tako da je ona postala pravnosnažna.

Ejupović je proglašen krivim jer je 25. februara 2020. godine, u Dubrovačkoj ulici, u naselju Selakovac, gde je ograničenje 30 kilometara na sat, vozio “audi” brzinom većom od 61 kilometara na sat i udario Mersalu i njenu ćerku dok su prelazile kolovoz.

Mersala, koja je bila u drugom stanju, tom prilikom zadobila je teške telesne povrede, a preminula je pet meseci kasnije, dok je njena ćerka prošla sa lakšim telesnim povredama.

Saobraćajne nesreće u Selakovcu su učestale poslednjih godina, zbog čega su meštani tog, ali i drugih delova Novog Pazara, tražili preduzimanje hitnih mera kako bi se poboljšala bezbednost saobraćaja.

Početkom ove godine, a nakon protesta građana Mura zbog udesa u kojem je nastradala učenica dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, u tom naselju postavljene su betonske platforme za usporavanje saobraćaja.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno