CodeArt Studio
NaslovnaHronikaUhapšeni zbog sumnje da su protivpravno prisvojili preko 60 miliona dinara

Uhapšeni zbog sumnje da su protivpravno prisvojili preko 60 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektor poreske policije, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su malverzacijama protivpravno prisvojile 60.268.100 dinara, na štetu A. D. Duvanska industrija „Čoka“.

Uhapšeni su P. S. (1945), odgovorno lice Duvanske industrije „Čoka“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, kao i N. S. (1960), zaposlen u tom akcionarskom društvu, V. M. (1968), odgovorno lice tog društva, i N. S. (1970), odgovorno lice d. o. o. „Bas kompjuters“ i „Sekjuriti“, koji se terete za pranje novca u saizvršilaštvu.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe osumnjičene za krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je P. S. zaključio više lažnih ugovora o pozajmicama, datim avansima za finansiranje proizvodnje duvana i nabavku opreme na osnovu kojih je sebi i ostalim osumnjičenima isplatio ukupno 60.268.100 dinara. Oni se terete da su potom novac prebacivali na privatni tekući račun P. S., kojim je on, kako se sumnja, kupovao akcije Duvanske industrije „Čoka“. 

Na taj način osumnjičeni su prisvojili 60.268.100 dinara, oštetivši Duvansku industriju „Čoka“ za isti iznos.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno