CodeArt Studio
NaslovnaHronikaŠpagović osuđena na 30 god zbog ubistva devizne penzionerke

Špagović osuđena na 30 god zbog ubistva devizne penzionerke

Viši sud u Beogradu osudio je danas Jelenu Špagović (27), na kaznu zatvora od 30 godina zbog teškog ubistva devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine.

Sud joj je takođe produžio pritvor do upućivanja na izvršenje krivične sankcije.

Prilikom donošenja odluke sud je kao olakšavajuću okolnost cenio priznanje okrivljene, kao i da nije ranije osuđavana i da je majka maloletnog deteta, dok je kao otežavajuću okolnost cenio njeno držanje nakon izvršenja dela.

Sudija je u obrazloženju rekla da je Špagović nakon ubistva pokazala neku vrstu bezobzirnosti.

Špagović je oslobođena od plaćanja troškova suđenja, a porodica oštećene je upućena na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravne koristi.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilac i odbrana imaju pravo da ulože žalbu, dok će pravosnažnu presudu izreći Apelacioni sud u Beogradu.

Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od suda zatražilo da Špagović osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.

Sa druge strane odbrana je tvrdila da nije u pitanju teško, već obično ubistvo, navodeći da motiv nije koristoljublje jer nije uzela sav nakit sa ubijene penzionerke.

Špagović je u pritvoru od jula 2019. godine. Ona je ubila Majdu Garović, nekadašnju komšinicu iz Zemuna, motiv joj je bio dug.

Navodno je istragom utvrđeno da je Špagović od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila. Nakon zločina, devojka je sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni “pežo 508” i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu vozila. U tom vikend-naselju pored Dunava zapalila je delove tela.

Špagović je inače ćerka Saše Dujovića, bivšeg poslanika i funkcionera “Srpske desnice”.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno