CodeArt Studio
NaslovnaHronikaPolicija zaplenila dve tone kokaina, uhapšeni dileri iz Srbije

Policija zaplenila dve tone kokaina, uhapšeni dileri iz Srbije

Zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd, BIA, a u koordinaciji sa Evropolom i nadležnim policijskim organima više država, zaplenjeno je oko dve tone kokaina, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Zaplena se dogodila u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici “Okeania dos”, dugoj 22 metra.

Opojna droga kokain bila je upakovana u više obeleženih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama, saopštilo je tužilaštvo.

Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin. Njih je organizovao, sada lišen slobode S.K. koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica.

Pored njega, uhapšeni su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe: N.S, N.S. i B.K.

Naime, postoje osnovi sumnje da je ta organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do danas izvršila krivično delo “neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ stav 5 u vezi stava 1”, navodi se u saopštenju.

Grupa je u navedenom periodu organizovala transport opojne droge kokain iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu, koju su činili Čeh i Ukrajinac.

Osumnjičenim S.K, N.S, N.S. i S. K. koji su lišeni slobode na teritorijama Beograda i Novog Sada određeno je policijsko zadržavanje, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal. (Foto MUP ilustracija)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno