CodeArt Studio
NaslovnaHronika(FOTO) U luci Bar zaplenjene cigarete vredne tri miliona evra

(FOTO) U luci Bar zaplenjene cigarete vredne tri miliona evra

U luci Bar u tri kontejnera pronađene su cigarete koje su namenjene ilegalnom tržištu, a čija vrednost iznosi tri miliona evra.

Šverceri su cigarete kopnenim putem pokušali da transportuju do Srbije ali u tome nisu uspeli pa su ih vratili do Bara odakle su planirali da ih opet izvoze za strano tržište.

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je Upravi prihoda i carina na još jednoj uspešnoj akcji zaplene cigareta koje na cnom tržištu vrede oko tri milona eura. Abazović je u Luci Bar obišao zaplenjene duvanske proizvode u Slobodnoj carinskoj zoni.

Kazao je da se neće stati i da je ranije rekao da je šverc cigareta klinički mrtav, ali da su ovo sada aktivnosti kojima se pokušava naneti šteta Vladi Crne Gore.

-Ovo je trka između dobra i zla, kazao je dodajući da današnjom akcijom pokazuju da se neće povući ni milimetar.

Foto Facebook Dritan Abazović

Više od pet hiljada paketa cigareta zaplenjeno je u luci Port of Adria, a iz Vlade su sinoć saopštili da su zaplenjeni nelegalni duvanski proizvodi vredni nekoliko miliona eura.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević rekao je da su cigarete zaplenjene u akciji “Tranzit” koju sprovode duže od mesec dana. Objasnio je da je tranzit duvanskih proizvoda dozvoljen preko Crne Gore, ali da su i sada sprečili da se to zloupotrebi.

Objasnio je da je roba stigla brodskim putem, a onda pokušana da se izveze u Srbiju, a potom su, kada im to nije pošlo za rukom, pokušali da ih “vrate na brod”, ali su one ostale u luci.

Foo Facebook Dritan Abazović
Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno