CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoU koje evropske države građani Srbije mogu slobodno da ulaze, a koje...

U koje evropske države građani Srbije mogu slobodno da ulaze, a koje još imaju kovid ograničenja? 

Od Azurne obale, preko Koloseuma, pa do drevnog Akropolja, državljani Srbije ponovo mogu da obilaze evropske destinacije bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog kovid testa.

Kako pandemija virusa korona jenjava, većina zemalja ukinula je ograničenja kada su u pitanju putovanja. Pored Mađarske i BiH koje su dugo bile dve jedine evropske države u koje se iz Srbije moglo putovati bez ijednog kovid uslova, ovog proleća Evropa se ponovo otvorila za turiste.

Prema najnovijim promenama, od prvog juna putnici iz Srbije mogu da uđu bez kovid sertifikata u Tursku i na Kipar, dve popularne letnje destinacije, kao i u Italiju, državu koja je imala prilično rigorozne mere tokom prethodne dve godine pandemije. Sada su bele peščane plaže u Aja Napi, bučni bazari u Istanbulu i najbolji kapućino u centru Rima ponovo dostupni svima bez obzira na epidemijsku situaciju.

Međutim, i dalje postoji nekoliko država koje nisu ukinule ograničenja, a jedna od njih je izuzetno voljena i posećena destinacija među srpskim turistima.

Državljanima Republike Srbije nisu potrebni kovid sertifikat ili negativan PCR/antigenski test ukoliko putuju u bilo koju zemlju koja se graniči sa Srbijom – Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Severnu Makedoniju, Albaniju.

Isto tako bez kovid ograničenja može da se putuje i u Sloveniju, kao i u omiljenu letnju destinaciju na jugu Balkanskog poluostrva – Grčku.

Sva ograničenja ulaska ukinuta su i za Nemačku, Austriju, Švajcarsku i Belgiju.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno