CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoTri humanitarne organizacije u Novom Pazaru dnevno podele oko 600 iftara

Tri humanitarne organizacije u Novom Pazaru dnevno podele oko 600 iftara

Tri humanitarne organizacije iz Novog Pazara, Svetionik, Otvorena ruka i Put sredine, dnevno podele oko 600 iftara građanima slabijeg materijalnog stanja.

Njihovi volonteri svakoga dana pakuju obroke koji se spremaju u tri restorana u gradu, a zatim ih dele svojim sugrađanima.

Amina Saračević iz “Svetionika” kaže da ova organizacija svakoga dana podeli oko 400 iftara.

Foto Infolid

“U paketu koji građani dobijaju nalazi se čorba, predjelo, glavno jelo, somun, dezert, sok i voće.Pomažu nam naši volonteri, bude ih oko 40, oni pakuju iftare i dele ih našim sugrađanima”, kazala je ona.

Foto Infolid

“Otvorena ruka” podeli oko 100 iftara koje doniraju muslimani i pravoslavci.

Foto Infolid

“Naši volonteri hranu nose širom Novog Pazara i okolnim selima. Hvala našim donatorima koji pomažu ovu akciju i žele da budu anonimni. Među donatorima su i pravoslavci i to je nešto što je mnogo lepo. Novi Pazar pokazuje svoje veliko srce, naša darežljivost ide daleko. Mislim da je to upravo ono što čuva i štiti Novi Pazar”, kazao je Edin Kolašinac iz “Otvorene ruke”.

Foto Infolid

“Put sredine” ovih dana deli po 100 iftara, ali očekuju da će taj broj biti znatno veći. Oni procenjuju da će tokom meseca podeliti više hiljada iftara.

Foto Infolid

“I ove godine smo organizovali ovu akciju čiji je cilj da bar tokom ramazana ne bude gladnih. Pomažu nam brojni donatori i volonteri”, kazao je Haris Hudović.

Foto Infolid

Ova organizacija svakoga dana u centru Novog Pazara besplatno deli i ramazanske somune.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno