CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoProjektom energetske sanacije obuhvaćeno 135 domaćinstava

Projektom energetske sanacije obuhvaćeno 135 domaćinstava

Građanima koji su ispunili uslove konkursa za sufinasiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zajednica na teritoriji grada Novog Pazara, dodeljeni su ugovori.

Grad ovaj projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike Vlade Srbije.

Prilikom uručenja ugovora, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je, na zadovoljstvo lokalne samouprave, velika zainteresovanost građana.

„Javio se na konkurs veliki broj ljudi i 135 domaćinstava dobilo je različite subvencije, u ukupnoj vrednosti od oko 23 miliona dinara. Reč je o zameni stolarija, izradi fasada ili zameni ložišta ili niz drugih mera. Važno je istaći da tim merama svi zajedno obezbeđujemo čistiji vazduh i čistiju životnu sredinu“, reako je gradonačelnik Nihat Biševac.

Gradonačelnik je istakao da su ovakvi projekti svojevrstan podsticaj građanima da reše važna pitanja u svojim domaćinstvima ali i doprinesu kvalitetu životne zajednice.

Cilj Programa mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji Republike Srbije.

Model sufinansiranja mera energetske sanacije jeste da Ministarstvo i JLS obezbeđuju do maksimalno 50% sredstava (MRE 25%, JLS 25%), dok građani učestvuju sa drugom polovinom.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno