CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoPONOS PAZARA Omer Mihović osvojio bronzu na Olimpijadi iz geografije

PONOS PAZARA Omer Mihović osvojio bronzu na Olimpijadi iz geografije

Novopazarac Omer Mihović, učenik trećeg razreda opšteg smera Gimnazije, osvojio je treće mesto na Evropskoj geografskoj Olimpijadi koja je održana od 24. do 29. juna ove godine.

Mihović za Infolid kaže da je ovo takmičenje za njega bilo izazov ali i prilika da nauči stvari koje nisu usko povezane sa predmetom iz kojeg se takmičio.

– Takmičenje iz geografije zahteva specifičan set umeća. Nije dovoljno samo poznavanje činjenica već je neophodno i povezivanje znanja iz različitih oblasti geografije. Mnogo je bitna i sposobnost čitanja grafika i dijagrama i da se oni kasnije prokomentarišu, priča ovaj sjajni mladić koji je jedan od najboljih reprezenata Novog Pazara.

Ovo takmičenje održano je online, a Omer se takmičio u seniorskoj konkurenciji.

-U mojoj konkurenciji bila su 72 takmičara. Iskustvo je nezaboravno, upoznao sam mnogo divnih ljudi sa kojima ću ostati u kontaktu, kaže Omer koji se takmičio u individualnoj konkurenciji.

Ovaj srednjoškolac u četvrtoj godini Gimnazije neće imati geografiju i kaže da će mu taj predmet sigurno nedostajati.

Profesor geografije Šerif Batkić za Infolid kaže da je Omer odličan učenik, veoma vredan, i da je sada dobio nagradu za trud kojo je uložio spremajući se za ovo veliko takmičenje.

-Omer je sjajan dečak, odličan je učenik i zaista temeljno radi. On se za to takmičenje prijavio još pre dve godine ali je ono odloženo zbog korone. Omer je ostvario najbolje rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima i stekao je uslov da predstavlja Srbiju, svoj grad i školu na Evropskoj geografskoj Olimpijadi. Bronza koju je osvojio je velika stvar i velika nagrada za njegov rad i trud, kazao je profesor Batkić, Omerov mentor.

Novopazarska Gimnazija ponosna je na svog učenika kojeg je dve poslednje nedelje oslobodila nastave kako bi se Omer što bolje pripremio za ovo takmičenje.

Za Gimnaziju iz Novog Pazara širom sveta čulo se i pre nekoliko godina kada je tadašnja učenica ove škole, Emilija Đokanović, na Svetskoj geografskoj Olimpijadi osvojila bronzanu medalju.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno