CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoPočeli "Dani dijaspore" u Tutinu

Počeli “Dani dijaspore” u Tutinu

Petodnevna manifestacija “Dani dijaspore”, koja okuplja folklorne ansamble iz dijaspore i regiona, otvorena je sinoć na gradskom trgu “Šemsudin Kučević” u Tutinu.

Ministar Đorđe Milićević kazao je da mu je drago što je otvorio letnji kulturno-umetnički kamp za mlade iz dijaspore i regiona.

– Ovaj kamp nije samo obična folklorna manifestacija, on predstavlja most koji spaja mlade generacije, bez obzira na njihovu nacionalnost, naveo je ministar Milićević.

Predsednik opštine Tutin Salih Hot gostima je poželeo prijatan boravak i izrazio je nadu da će im narednih pet dana ostati u lepom sećanju.

-Ovo je prilika da našoj dijaspori ulepšamo boravak u našem Tutinu, a da folklornim ansamblima iz regiona pokažemo svoju opštinu. Oduvek smo bili dobri domaćini, to je osobina koja nas krasi. Tutin je otvoren za sve dobronamerne ljude, rekao je Hot.

Ovaj folklorni festival je revijalnog karaktera. Tokom prve večeri nastupili su folklorni ansambli iz Crne Gore i Turske. Narednih večeri publici će se predstaviti i ansambli iz Ruda, Goražda, Rožaja, Rogatice, a zatim i domaćin, KUD Tutin.

Za sve gosti festivala i izvođače, kako je najavljeno, planiran je turistički obilazak opštine Tutin.

Manifestaciju “Dani dijaspore” organizuju opština Tutin i Kabinet ministra Đorđa Milićevića koji je zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom.

Festival traje do 11. avgusta, a za poslednje veče planiran je koncert Goce Tržan. (Foto opština Tutin)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno