CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoPočela manifestacija "Dani bošnjačkog jedinstva"

Počela manifestacija “Dani bošnjačkog jedinstva”

U haremu centralne džamije u Tutinu, sinoć je u okviru manifestacije “Dani bošnjačkog jedinstva”, promovisana knjiga “Sandžački azhar”, autora muftije dr Mevlud ef. Dudića. O ovoj monografiji govorili su Vahjudin ef. Ćosović, Nihad ef. Gegić, dr Misala Pramenković I autor muftija dr Mevlud ef. Dudić.

Manifestacija “Dani bošnjačkog jedinstva” biće nastavljena večeras u Sjenici gde će biti održana promocija knjige “Svjedočenje o kušnjama” autora Hajra ef. Tutića.

U četvrtak u Prijepolju, u haremu Velike džamije od 19 sati, biće održana promocija Glasa islama, lista za promociju vere, društva i kulture. Ovaj list promovisaće Salahudin Fetić, dr. Hajrudin Balić, dr. Mustafa Fetić, Alen Duraković i Elvir Kukuljac.

U Priboju će u subotu, u okviru manifestacije “Dani bošnjačkog jedinstva”, od 18 sati u prostorijama tamošnjeg Medžlisa IZ, biti održana promocija knjige „San o slobodnom Sandžaku“ autora Enesa Nuhovića. Promotori će biti Harun-ef. Eminagić, Mithat-ef. Mujović i dr. Jahja Fehratović, a moderator Jasminka Eminić.

Pretposlednjeg dana ove manifestacije u Novoj Varoši, u nedelju od 18 sati u Medresi održaće se promocija knjige „Pribojski velikani“ autora Haruna Eminagića. O knjizi će govoriti dr Ferid Bulić, Ismet-ef. Bihorac i autor, a moderator je Alen Duraković.

U Novom Pazaru u ponedeljak od 17 sati u Amfiteatru FIS-a održaće se panel „Popis 2022“. Uvodničari na panelu su muftija dr. Mevlud ef. Dudić, dr. Suad Bećirović, dr. Jahja Fehratović i Izet Bibić.

Manifestaciju “Dani bošnjačkog jedinstva” organizuju Matica bošnjačka u saradnji sa najstarijom organizacijom Bošnjaka Sandžaka u dijaspori – Zajednicom sandžačke dijaspore, a pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u Srbiji.

Foto Matica bošnjačka
Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno