CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoNovi Pazar deo akcije „Za šumu u tvom kraju“

Novi Pazar deo akcije „Za šumu u tvom kraju“

Simboličnom sadnjom stabla uz reku Rašku započeta je sadnja 57 stabala nabavljenih u akciji „Za šumu u tvom kraju“ DDOR osiguranja kojom je predviđena sadnja stotina stabala u gradovima u čitavoj državi.

Novi Pazar je osmi grad nakon Beograda, Vršca, Subotice, Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, u kojima nova stabla oplemenjuju ulice i parkove, a urbano pošumljavanje će se još dogoditi u Užicu i Tutinu.

Simbolično, danas su stablo zasadili zajedno gospodin Marko Putnik, koordinator Oblasti za marketing i komunikacije DDOR osiguranja i gospodin Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

Foto Grad Novi Pazar

Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2023. godini akcija je produžena na svih 12 meseci što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

-Potpuno smo svesni činjenice da iz negovanja tradicije i poverenja u savremenim okolnostima, industrija osiguranja igra ključnu ulogu u privredi, ali isto tako i u borbi protiv klimatskih promena. Prenoseći pozdrave predsednika Izvršnog odbora DDOR osiguranja, gospodina Frančeska Mašija, zajedno sa svim kolegama širom zemlje i uz podršku kolega iz Novog Pazara, izuzetno smo ponosni što smo ovde, što je ovaj grad osmi po redu u našoj akciji i što smo simbolično posadili jedno od 57 sadnica koje ostavljamo budućim generacijama. Naša grupa Unipol, i uz nju i DDOR postavila je, u okviru svog Strateškog plana vrlo ambiciozne ESG ciljeve kojima nastoji da kroz aktivnosti poput ove, pruži svoj doprinos u održivom razvoju čitavog društva u kojem posluje. Svesni smo da čak i najmanja akcija može da napravi razliku, a klimatske promene su bitno pitanje, jer to je rizik koji može pogoditi sve naše živote i našu poslovnu budućnost. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ deo je ove trogodišnje strategije i radujemo se tome što ćemo i dalje nastaviti sa ozelenjavanjem urbanih sredina. Želim da se iskreno zahvalim Gradu Novom Pazaru i njegovim čelnicima na podršci u realizaciji naše ovogodišnje akcije, rekao je koordinator marketing i komunikacije DDOR osiguranja, Marko Putnik.

Foto Grad Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, zahvalio je kompaniji DDOR na donaciji 57 stabala koja će krasiti Novi Pazar koji je među 10 lokalnih samouprava gde se u okviru akcije sadi drveće.

– Sjajna je akcija i neka bude poziv drugim kompanijama da krenu ovim putem, jer želimo da u našem gradu bude što više zelenila i bolju, lepšu životnu sredinu. Grad će uvek podržati ovakve akcije i unapred smo zahvalni svima koji imaju sluha za slične aktivnosti, rekao je Biševac.

Pre Novog Pazara, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala, u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala, u Smederevu 21, u Sremskoj Mitrovici 44, u Subotici 42 stabla, u Vršcu 100 stabala i u Beogradu 25.

Grad Novi Pazar

Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini.

Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno