CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoNa Moravi kod Kraljeva realizovana letačka obuka na helikopterima

Na Moravi kod Kraljeva realizovana letačka obuka na helikopterima

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima i u širem rejonu Kraljeva realizovana je letačka obuka na helikopterima Mi-35 u noćnim uslovima. 

Reč je o redovnoj borbenoj obuci koja se izvodi s ciljem održavanja i podizanja stepena obučenosti letačkog sastava 714. protivoklopne helikopterske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade za izvršavanje zadataka noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

Trenažni letovi u ovim uslovima predstavljaju specifičan i veoma zahtevan vid osposobljavanja za pilote, tokom kojih se uvežbavaju tehnike i procedure prilikom poletanja i sletanja na neosvetljenom terenu, letenja na malim visinama pomoću savremenih uređaja za navigaciju, kao i pretrage terena i izbora cilja za dejstvo korišćenjem osmatračko-nišanskih sistema i opreme za noćno osmatranje poslednje generacije.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav brigade koji je zadužen za ispravnost helikoptera i ima ključnu ulogu u pripremi vazduhoplova za letenje. 

Helikopteri Mi-35 su namenjeni za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snaga Kopnene vojske. Mogu izvoditi dejstva i po ciljevima u vazdušnom prostoru, izviđačke i patrolne zadatke, vršiti transport ljudstva i tereta, kao i desantiranje timova. 

Foto Ministarstvo odbrane
Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno