CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoMuftija Dudić: U interesu države je da se rasvetli zločin na Hadžetu

Muftija Dudić: U interesu države je da se rasvetli zločin na Hadžetu

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i ove godine organizovao je Pohod na Hadžet i Šehidsku dovu za sve Bošnjake koji su četrdesetih godina prošlog veka streljani u ovom naselju u Novom Pazaru.

Povorku sa trga Gazi Isa-bega do vakufa Mearif na Hadžetu predvodili su predstavnici Islamske zajednice, političkih i nacionalnih organizacija: muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa muftijima i imamima, predsednik SPP-a Usame Zukorlić, predsednik Matice bošnjačke dr. Jahja Fehratović i mnogi drugi.

Muftija Dudić istakao je ponos jer je, kako je rekao, ova generacija nosilac amaneta koje treba dostojanstveno nositi i predati generacijama koje dolaze.

-Jasno nam je sta je činiti i zašto smo ovde. Ništa novo u veri ne uvodimo i svako ko razmišlja o tome nije na pravi način veru shvatio. Ponosni smo na Pohod, 13-ti po redu i pitanje je šta se pre 13 godina htelo ovde, a hteli smo zaštititi amanet sa vernicima. Nikad nećemo odustati od pljačke i otimačine vakufske imovine. Svako ko ne digne od toga ruke neće imati selameta. Vakuf ćemo braniti na svaki način i ovo parče zemlje branili smo i tog 4. septembra 2010. godine. Oni koji su bili na vlasti hteli su porobiti ovaj narod koji hoće svoje. Pre 13 godina imali smo Allahov berićet i da je na čelu svega stajao rahmetli muftija, Muamer ef. Zukorlić koji uz svoju mudrost nije dozvolio da se desi mnogo lošega, rekao je Dudić.

On je rekao da ovo okupljanje šalje poruku “da smo protiv svih zločina, gde god se oni dešavali.”

-Nemoj da neko misli da će nas ušutkati. Ovo je naša dužnost da se setimo svih koji su čuvali veru i bili pogubljeni. Šaljemo i poruku da smo protiv svih zločina gdje god se dešavali. Zlo je zlo, genocid je genocid. Ovaj narod i kosti razasute pozivaju i prozivaju da nemamo pravo šuteti. Zajednica je na to podsetila i u svom takvimu uvrstivši 4. septembar kao datum od značaja. U interesu je i države i lokalne samouprave da se rasvetli zločin nad Bošnjacima na Hadžetu, poručio je muftija Dudić.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno