CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoMahmutović: Opštu bolnicu jačamo kadrovski i sa opremom

Mahmutović: Opštu bolnicu jačamo kadrovski i sa opremom

Opšta bolnica u Novom Pazaru dobila je od Ministarstva zdravlja medicinsku opremu vrednu 166 miliona dinara. Oprema će značajno unaprediti kvalitet zdravstvene nege i lečenje pacijenata.
Deo važne medicinske opreme je već stigao u Opštu bolnici i u upotrebi je, a drugi deo se očekuje narednih dana, piše RTV Novi Pazar.

-U vrlo kratkom vremenskom periodu dobićemo skener najnovije generacije. Mi imamo već dva skenera i jednu magnetnu rezonancu. Dobijamo fluoroskopsi rendgen, veliki stacionarni. Verovatno, jedan od najboljih rendgena u regionu. To je zadnja reč tehnike, rekao je on.

Mahmutović je kazao da je Opšta bolnica dobila i dva mobilna digitalna rendgena.

-Pred toga, kao prvi zdravstveni centar, van kliničkih centara, dobili smo transezofagealnu sondu za kardiologiju, zahvaljujući kojoj će naši kardiolozi imati mogućnost da obavljaju i neke sofisticirane preglede. Dobili smo i holting monitoringe za EKG i pritisak. Već su nam stigli stolovi sa lampama za operativne intervencije i novi instrumenti za hirurgiju i još mnogo opreme, objasnio je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović.

Još 16 lekara dobilo je specijalizaciju, do sada ukupno njih preko 100.

-Ovo su jako dobre vesti za Novi Pazar. Imali smo i prijime novih lekara i medicinskih sestara. Uvek treba reći da kadar čini jednu ustanovu, bez obzira što mi danas pričamo o opremi i izgradnji. Ja zaista mogu s pravom da kažem da smo od Ministarstva zdravlja imali ozbiljnu podršku i maksimalnu pomoć u pojačanju kadra u našem zdravstvenom centru, računajući i Dom zdravlja, istakao je Mahmutović.

Prema njegovim rečima, ukoliko sve bude, kako je planirano, od jeseni počinje izgradnja novih objekata koji će biti deo velikog Kliničkog centra, kažu iz Opšte bolnice.

Zaposleni u Opštoj bolnici u Novom Pazaru kažu da, zahvaljujući svemu što je Ministarstvo zdravlja opredelilo za ovaj grad u ovoj godini, do sada ne pamte veće ulaganje.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno