CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoJesu li sve bošnjačke partije i institucije prisustvovale dženazi u Srebrenici?

Jesu li sve bošnjačke partije i institucije prisustvovale dženazi u Srebrenici?

Delegacija grada Novog Pazara, koju predvodi gradonačelnik Nihat Biševac, prisustvovala je dženazi u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici gde su danas ukopani ostaci 50 osoba.

Svoju delegaciju u Potočarima imale su i Sandzačka demokratska partija, koju su činili predsednik te stranke Nihad Hasanović, odbornici Mirza Bektović i Vahidin Melajac, predsednik Gradskog odbora SDP- a za Novi Pazar Fahrudin Đekić i poslanica SDPS- Nataša Mihajlović.

Delegaciju Stranke pravde i pomirenja na dženazi ubijenima, koji su danas ukopani u Potočarima, predvodio je predsednik te stranke Usame Zukorlić.

Muftija Mevlud Dudić sa svojim saradnicima, ispred Islamske zajednice u Srbiji, prisustvovao je ukopu tela ubijenih žitelja Srebrenice.

Bošnjačko nacionalno veće imalo je svoje izaslanike na dženazi u Potočarima. Krovnu instituciju Bošnjaka u Srbiji tamo su predstavljali potpredsednici i predsednik Izvršnog odbora, kao i članovi ovog organa BNV,

Za druge bošnjačke stranke i institucije, do zaključenja ove vesti, nije bilo poznato da li su imale svoje predstavnike na dženazi u Srebrenici. Na njihovim zvaničnim glasilima, web prezentacijama i profilima na socijalnim mrežama, o tome nije bilo informacija.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno