CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoJapanski pasoš najjači, Srbijanski na 38. mestu u svetu

Japanski pasoš najjači, Srbijanski na 38. mestu u svetu

Kompanija „Henli i partneri“ objavila je novo rangiranje pasoša na osnovu toga u koliko zemalja građani mogu da putuju bez viza. Srbija je prema indeksu za 2022. godinu na 38. mestu u svetu.

Kompanija „Henli i partneri“ od 2006. godine rangira pasoše zemalja širom sveta koristeći podatke Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj.

Tradicionalno, Japan ima najmoćniji pasoš sa kojim se može ući u 193 od 227 destinacija bez vize.

Na drugom mestu se nalaze Singapur i Južna Koreja, a potom slede zemlje Evrope. Treće mesto dele Nemačka i Španija, četvrto Finska, Italija i Luksemburg, a peto Austrija, Danska, Holandija i Švedska.

Kada su zemlje u okruženju u pitanju, najjači pasoš ima Mađarska koja se nalazi na 9. mestu, a čiji građani mogu da uđu u 183 zemlje bez vize, potom sledi Slovenija koja je na 11. mestu (181), Rumunija je na 16. (174), a Hrvatska se nalazi na 17. mestu (173)

Potom sledi Srbija koja se sada nalazi na 38. mestu, a koje deli sa Peruom.

Građani Srbije bez vize mogu da putuju u 136 zemalja. Prema prošlogodišnjim podacima kompanije „Henli i partneri“ Srbija je bila na 39. mestu, a građani su mogli da putuju bez viza u 135 zemalja.

Ispod Srbije su Severna Makedonija koja se nalazi na 45. mestu (125), Crna Gora je na 46. mestu (124), a Bosna i Hercergovina na 51. mestu (118).

Albanija je 53. i građani ove države mogu da putuju bez viza u 115 država.

Kosovo je najgore rangirano u regionu i nalazi se na 104. mestu zajedno sa Libijom i Bangladešom, a za samo jednu poziciju je bolje od Severne Koreje. Prema podacima kompanije „Henli i partneri“ oni koji poseduju kosovski pasoš mogu da putuju u 41 zemlju bez viza.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno