CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoInicijativa slobodnih građana poziva na masovni ekološki protest u Pazaru

Inicijativa slobodnih građana poziva na masovni ekološki protest u Pazaru

Inicijativa slobodnih građana saopštila je danas da podržava građanski ekološki protest koji je najavljen za nedelju u 16 sati u Novom Pazaru. Ova Inicijativa pozvala je sve građane i nevladine organizacije da se u što većem broju pojave na ovom protestu.

-Jer jedino snažnom i zajedničkom reakcijom možemo uticati da se reši problem koji se tiče svih nas i naše dece. Kao što je poznato, povod za ovaj protest je ekološki incident nastao izlivanjem mazuta iz gradske Toplane u reku Rašku. Nije prvi, ali samo mi i samo zajedno možemo učiniti da bude poslednji. Ukoliko oni koji su za ovu katastrofu odgovorni, konačno ne budu pravno procesuirani, u tome nećemo uspeti. U tom slučaju, možemo očekivati da se ekološke nesreće mogu ponoviti vrlo brzo, možda čak sa još štetnijim posledicama po životnu sredinu, navela je ova Incijativa.

U saopštenju se tvrdi da je Novi Pazar treći po zagađenosti vazduha u Evropi i da zimi “udišemo čisti otrov i za to najveću odgovornost snosi lokalna vlast i nekompetentni partijski rukovodioci i komesari.”

– Oni ne odgovaraju građanima, kao što bi trebalo, već isključivo svojim strankama. Čak, pojedina javna preduzeća kojima upravljaju, pojavljuju se kao najveći zagađivači, kao što je sada slučaj. Sa njima takvima, policijom, tužilaštvom i sudstvom koji takođe rade u partijskom, a ne u interesu pravde, reku pored koje živimo i bez koje ne možemo jedino mi možemo zaštiti, navela je Inicijativa slobodnih građana koju predvodi građanski aktivista Aladin Paučinac.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno