CodeArt Studio
NaslovnaDruštvo(FOTO) Vojni padobranci izveli skokove nad Novim Pazarom

(FOTO) Vojni padobranci izveli skokove nad Novim Pazarom

Pripadnici 63. padobranske brigade Vojske Srbije izveli su padobranske skokove u noćnim uslovima u rejonu Novog Pazara. Građani su večeras u Novom Pazaru imali priliku da vide skokove iskusnih vojnih padobranaca. Snimci ovog događaja ubrzo su preplavili socijalne mreže.

Vojska Srbije saopštila je da su skokovi realizovani iz helikoptera Mi-8, tehnikom visokog iskakanja i niskog otvaranja, uz upotrebu specijalnih padobrana “tipa krilo”, koji omogućavaju precizno prizemljenje na nepristupačnim terenima.

Obuci borbenih timova 63. padobranske brigade prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

“Noćni skokovi iz različitih tipova vazduhoplova predstavljaju jedan od važnijih segmenata napredne padobranske obuke, koja se realizuje sa ciljem uvežbavanja i provere osposobljenosti specijalnih timova 63. padobranske brigade za izvršavanje borbenih zadataka i primenu vertikalnog manevra u noćnim uslovima i na nepoznatom terenu, uz postizanje faktora iznenađenja”, saopštila je Vojska Srbije.

Kontinuiranom realizacijom kompleksne borbene obuke u svim vremenskim i zemljišnim uslovima obezbeđuje se vrhunska osposobljenost i psihofizička pripremljenost pripadnika 63. padobranske brigade i unapređuje ukupna sposobnost ove elitne jedinice Vojske Srbije za izvođenje specijalnih borbenih aktivnosti i operacija od posebnog značaja.

Povezane objave

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno