CodeArt Studio
NaslovnaDruštvo(FOTO) Omer iz Rasna: Kap vode nemamo, sve presahlo...

(FOTO) Omer iz Rasna: Kap vode nemamo, sve presahlo…

-Kap vode nema, sve presahlo. Stoka mi gotovo poskapa od žeđi. Nismo imali vode ni za nas, a unučad sitna. Išli smo te kupovali one balone. Bilo je suša i ranije ali nisu bile kao ove godine. Sve utahnulo, kapi jedne jedine nema. Evo ovo sad vojska što je došla sa cisternama pa je mnogo lakše, priča za Infolid Omer iz Rasna.

Omeru je od juče lakš jer su na molbu predsednika opštine Sjenica Muniba Mujagića, pripadnici Vojske Srbije od subote angažovani na obezbeđenju pijaće vode za potrebe meštana sela na Pešterskoj visoravni.

-U ovu svrhu Vojska Srbije je angažovala tri auto-cisterne, ukupnog kapaciteta od 13.000 litara vode, stvarajući tako uslove za sigurno snabdevanje lokalnog stanovništva i napajanje stoke kojoj je zbog suše pretilo uginuće, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Tokom vikenda pripadnici Vojske Srbije su dopremali vodu i dopunjavali bunare i cisterne u selima Bioc, Buđevo, Dolići, Karajukića Bunari, Ostra i Rasno, a na terenu će ostati dok god za tim bude bilo potrebe.

Prethodno je, radi stvaranja uslova za napajanje stoke u selima na Pešterskoj visoravni, Vojska Srbije angažovala inžinjerijsku radnu grupu koja je, u okviru projekta civilno-vojne saradnje, ovog meseca vršila radove na iskopavanju novih i uređenju i čišćenju postojećih pojila za stoku.

Vojska Srbije je tako i ovoga puta pokazala da je uvek spremna da pruži pomoć građanima kada je to neophodno, a u ovom kraju je više puta pomagala izgradnjom puteva i vodovoda, raščišćavanjem snežnih nanosa, vodosnabdevanjem i pružanjem zdravstvene zaštite meštanima najudaljenijih sela, navedeno je iu saopštenju.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno