CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoĐaci polažu test iz maternjeg, sutra matematika, prekosutra kombinovani

Đaci polažu test iz maternjeg, sutra matematika, prekosutra kombinovani

Učenici osmog razreda danas počinju trodnevno polaganje završnog ispita koji se sastoji od testova iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa. Polaganje počinje u devet i trajaće do 11 sati.

Malu maturu osmaci će polagati i sutra i prekosutra, a zbog nedavnih mnogobrojnih dojava o bombama, završni ispit će biti organizovan u 522 škole, u skladu sa odlukom Republičke upisne komisije.

U Novom Pazaru od danas pa sve do srede testove će polagati 1402 đaka. U srednjim školama ima 1440 slobodnih mesta.

Prigovori na rezultate završnog ispita moći će da se podnesu 1. i 2. jula na portalu Moja srednja škola. Takođe, i ove kao i prethodne godine lista želja moći će da se podnese putem tog portala, uz mogućnost za neograničen broj izmena i dopuna do 6. jula.

Na pomenutom portalu će 13. jula izaći lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Upis u srednje škole moći će da se obavi elektronskim putem korišćenjem navedenog portala.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, sa MUP je detaljno razrađen plan osiguravanja bezbednosti, kako bi završni ispit protekao u najboljem redu i učenici bili bezbedni.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno