CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoCRTA Novopazarci postavljali pitanja narodnim poslanicima

CRTA Novopazarci postavljali pitanja narodnim poslanicima

U okviru akcije „Šta da se radi u Skupštini” inicijativa Otvoreni parlament organizovala je uličnu akciju u Novom Pazaru da bi građane upoznala sa načinima na koje mogu da podnose inicijative i predloge Narodnoj skupštini, kao i kako mogu da kontaktiraju sa narodnim poslanicima, kako bi im ukazali na probleme od javnog interesa.

Tokom akcije građani su ostavljali poruke i pitanja za narodne poslanike koje će tim Otvorenog parlamenta dostaviti Skupštini.

Ove akcije su do sada sprovedene u 18 gradova i opština u Srbiji, a nakon Novog Pazara tim Otvorenog parlamenta obići će još 10 mesta kako bi građanima ukazao na značaj koji parlament u jednom društvu treba da ima i zbog čega, uprkos niskom stepenu poverenja koji imaju u rad najvišeg zakonodavnog tela, građani ne treba da odustanu od insistiranja da poslanici rade u javnom interesu.

“Da bi Skupština radila dobro, u njoj mora da postoji dijalog, u njoj zakoni ne treba da se donose na brzinu i olako, njena vrata treba da budu otvorena za sve građane. Bolji rad Skupštine znači bolju državu i bolju demokratiju. Mi pozivamo građane da ne odustaju od parlamenta, da vrše pritisak na poslanike da rade u javnom interesu tako što će kontaktirati s njima i tražiti im da rade na tome da se neki konkretan problem reši”, izjavio je Željko Marinković iz inicijative Otvoreni parlament.

Građani koji nisu bili u prilici da posete akciju pitanja poslanicima mogu poslati i preko sajta Otvoreniparlament.rs.

Do sada, akcije su, osim u Novom Pazaru, organizovane i u Požegi, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Boru, Ćićevcu, Paraćinu, Knjaževcu, Aleksincu, Kuli, Irigu, Beogradu, Zrenjaninu, Mladenovcu, Barajevu i Aranđelovcu, Kragujevcu, Požarevcu i Lazarevcu.

Inicijativa Otvoreni parlament, koju je pokrenula Crta, od 2012. godine svakodnevno prati rad Narodne skupštine, prikuplja i objavljuje podatke i analize o aktivnostima narodnih poslanika, radu i rezultatima rada parlamenta. (Foto CRTA)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno