CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoBesplatna overa dokumenata za upis u srednje škole i na fakultete

Besplatna overa dokumenata za upis u srednje škole i na fakultete

Građani imaju pravo na besplatnu overu dokumenata potrebnih za upis u srednje škole i na fakultete, saopštila je Javnobeležnička komora Srbije i pozvala građane da te poslove obave blagovremeno, kako se ne bi stvarale velike gužve u poslednjim danima upisa.

Overu fotokopija svedočanstava i diploma neophodnih za upis u srednje škole, kao i za prvi upis na fakultet, javni beležnici obavljaju besplatno u svih 226 kancelarija širom Srbije, tokom radnog vremena.

U saopštenju se navodi da su javni beležnici, reagujući na potrebe mnogih lokalnih sredina, u februaru izmenili Pravilnik o radu kancelarija, te je javnobeležničkim kancelarijama omogućeno da rade ili od devet do 17 časova svakog radnog dana ili od 7.30 do 15.30 časova.

Overa dokumenata za upis se ne zakazuje, a radno vreme svake kancelarije istaknuto je na ulazu u kancelariju, kao i na veb sajtu Javnobeležničke komore Srbije.

Javni beležnici, navodi se u saopštenju, ne naplaćuju ni overu dokumenata potrebnih za konkurisanje za učeničke i studentske domove, kao i stipendije i kredite.

Kod javnih beležnika besplatno se obavljaju i overe neophodne za upis u predškolske ustanove, kao i osnovne škole.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno